Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Εγκατάσταση Wi-Fi σε σταθμούς του μετρό της Αθήνας!!!



Η υλοποίηση του συστήματος παροχής Wi-Fi Internet στους σταθμούς Μετρό της Αθήνας φαίνεται πως μπαίνει σε τελική ευθεία, καθώς όπως ανακοινώθηκε, πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού. Μέσα στους επόμενους μήνες ορισμένοι σταθμοί του μετρό θα έχουν ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ. Η εταιρεία που θα φέρει εις πέρας το έργο είναι η HOL.

Η πρωτοβουλία για την εγκατάσταση ασύρματου δικτύου ίντερνετ είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2011, με εκτιμήσεις που ανέφεραν την λειτουργία του συστήματος μέσα σε ένα χρόνο. Θα υπάρξει μια καθυστέρηση βέβαια σχετικά με τις αρχικές εκτιμήσεις, αλλά σε λίγους μήνες όσοι βρίσκονται σε ορισμένους σταθμούς του μετρό θα μπορούν να απολαμβάνουν free internet. Το Wi-Fi στο Μετρό της Αθήνας θα παρέχεται μάλλον δωρεάν σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Athens Transport και αρχικά οι σταθμοί που θα το υποστηρίζουν θα είναι οι εξής: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Δουκίσσης Πλακεντίας, Ομόνοια, Πειραιάς, και Νερατζιώτισσα. 

Στα άμεσα σχέδια είναι είναι και η επέκταση του Wi-Fi σε όλους τους σταθμούς αλλά και μέσα στους συρμούς του ΗΣΑΠ και του Μετρό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου