Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Με μπλακάουτ κινδυνεύουν σήμερα 250.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο




Το λιγότερο 250.000 υπολογιστές σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν να χάσουν σήμερα την σύνδεσή τους με το Ίντερνετ λόγω ενός ιού που τους μόλυνε πριν από ένα χρόνο, όταν μια ομάδα χάκερ εισέβαλε με ιό σε τέσσερα εκατομμύρια υπολογιστές, προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχό τους.

 Ο ιός πέρα από τους υπολογιστές,  μπορεί να μολύνει και να επιφέρει αλλαγές στο ρούτερ του χρήστη, έτσι ώστε να επηρεάσει και Mac, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα, τα οποία συνδέονται στο Ίντερνετ μέσω του συγκεκριμένου ρούτερ. Εξαιτίας του ιού αυτού (που ανήκει στην κατηγορία DNSChanger), οι υπολογιστές ανακατευθύνονται σε διευθύνσεις που έχουν στήσει οι χάκερ, χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες, με σκοπό να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα.


Όταν το FBI κατάφερε να εξαρθρώσει το δίκτυο των χάκερ, ανακάλυψε ότι για να μη διακοπεί η πρόσβαση των τεσσάρων εκατομμυρίων υπολογιστών στο διαδίκτυο, έπρεπε να διατηρήσει online τους σέρβερ των χάκερ. Στην ουσία δηλαδή, δημιούργησε ένα προσωρινό δίκτυο ασφαλείας για τους υπολογιστές αυτούς. Όμως, τώρα, έληξε το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει για τη λειτουργία τους στο FBI το ομοσπονδιακό δικαστήριο.


Ετσι, υπάρχει η πιθανότητα , οι υπολογιστές στους οποίους παραμένει ο ιός, που υπολογίζονται πλέον στους 250.000 σε όλο τον κόσμο, να μην μπορούν να μπουν στο Διαδίκτυο σήμερα Δευτέρα. Το FBI έχει δημιουργήσει μία ιστοσελίδα, η οποία ελέγχει αυτόματα αν ο υπολογιστής του χρήστη είναι μολυσμένος από τον ιό. Μπορείτε να μπείτε στη διεύθυνση http://www.dcwg.org/?page_id=381 και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου