Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Eπίλυση των νομικών υποθέσεων μεταξύ Yahoo! & Facebook

Οι παγκόσμιες εταιρίες Yahoo! και Facebook, όχι μόνο διευθέτησαν τα νομικά τους ζητήματα, αλλά  ξεκίνησαν και τη διαδικασία συγκρότησης διαφημιστικής συνεργασίας. 


Τον Μάρτιο του 2011 η Yahoo είχε καταθέσει αγωγή κατά του Facebook  για παραβίαση δέκα πατεντών πνευματικής ιδιοκτησίας. Ως επακόλουθο, το Facebook αγόρασε 750 πατέντες της IBM, που κοστολογούνται από την ιστοσελίδα τεχνολογίας Cnet στα 83 εκατομμύρια δολάρια περίπου (67 εκατομμύρια ευρώ) και απάντησε επίσης με αγωγή εξασφαλίζοντας μερικές εκατοντάδες πατέντες επιπλέον, από την Microsoft, ύψους 550 εκατομμυρίων δολαρίων (448 εκατομμύρια ευρώ). Η πρωτοβουλία για την επίλυση των νομικών εκκρεμοτήτων είχε ξεκινήσει από τον προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο της Yahoo!, Ρος Λέβινσον με τη συμβολή της γενικής επιχειρησιακής διευθύντριας του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ. 


ο Ρός Λέβινσον δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που προχωράμε στην ανάπτυξη μιας βαθύτερης συνεργασίας με το Facebook και είμαστε ευγνώμονες στη Σέριλ και την ομάδα της για τη σκληρή δουλειά που κάνουν προς την κατεύθυνση αυτή. 


Το περιεχόμενο του Facebook σε συνδυασμό με την απήχηση της Yahoo στον κλάδο των ψηφιακών μέσων προσφέρει στους διαφημιστές απαράμιλλες ευκαιρίες».


H Σέριλ Σάντμπεργκ από την πλευρά της ανέφερε: «Οι επικεφαλής της Yahoo κινούνται πλέον με γνώμονα το ανανεωμένο ενδιαφέρον της εταιρείας στην καινοτομία για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων στο καταναλωτικό κοινό. Μαζί μπορούμε να κάνουμε χρήστες να συμμετέχουν σε κοινωνικές εμπειρίες και ταυτόχρονα να παράγουμε υπεραξία για τους καταναλωτές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου