Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κατασχέσεις ακινήτων για το χαράτσι σε αυτά





Πολλοί Έλληνες πολίτες, που δε θα μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος για τα ακίνητα θα αντιμετωπίσουν μέχρι και κατασχέσεις.

Ο  φόρος για τα ακίνητα θα συμπεριλαμβάνεται και φέτος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας" Έθνος", οι πρώτοι λογαριασμοί, που θα περιλαμβάνουν την πρώτη δόση του τέλους, αναμένεται να αρχίσουν να ταχυδρομούνται στους ιδιοκτήτες ακινήτων το διήμερο 28-29 Ιουλίου.

Το χαράτσι για τα ακίνητα θα πρέπει να πληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις, ενώ παρέχεται και η δυνατότητα σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν το σύνολο του λογαριασμού να μπορούν να πληρώσουν το ποσό που αντιστοιχεί στις χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σε περίπτωση αδυναμίας εξόφλησης του ειδικού τέλους, δεν προβλέπεται διακοπή ρεύματος. Θα ενημερώνεται ωστόσο η εφορία, η οποία θα έχει στη συνέχεια το δικαίωμα να προχωρήσει σε κατάσχεση εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων.

Η Τρόικα απέρριψε την πρόταση για έκδοση ξεχωριστών ειδοποιητηρίων από τη ΔΕΗ, με την σ΄κεψη ότι έτσι θα τεθεί σε κίνδυνο η είσπραξη του τέλους και με αυτό τον τρόπο το υπουργείο Οικονομικών δεν θα πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο εσόδων που για το 2012 ανέρχεται σε 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου